söndag 18 juli 2010

Strandmiddag

Syster yster cyklade från stan till oss i stuga igår, en tur på två mil i värmen, bra jobbat. När hon väl kom fram så var det ömsom sol och moln. Vi satt länge på stranden och mot middagstid bestämde vi pizza på beachen, sagt och gjort Ingemar for iväg köpte. Där satt vi och hade det mysigt trots solen frånvaro men det smakade lika gott i alla fall. En enträgen gäst hade vi som inte gav sig iväg trots hundarnas attacker med jämna mellanrum. Hundarna och lilla Ande Pande fick även de smaka lite pizzakanter.

Bra träning för hundarna att ha lite vilt runt benen utan att kunna ta den. Emma brukar simma efter den men får ge sig och simma in. Passar på att träna inkallning med MYCKET beröm att hon är duktig och kommer
Buster skulle aldrig få för sig att simma efter, igår hade han oturen att halka av bryggan då han stod där och skällde. Det var nog årets första och sista simtur, det räcker bra att gå omkring och svalka sig.

Får hoppas att Emma klarar av den här sommaren utan ett utmattningstillstånd. Hon var på stranden i 6 timmar igår utan en tanke på att lägga sig och vila en stund. Hon simmar , gräver, letar i buskarna, jagar änder, hålla koll på ungarna på andra stranden om de leker häftigt och hon kan ta sig dit och vara med.

Det här är verkligen en Terriers intensiva och uthålliga sida på gott och ont. Det goda är väl att när den går in i grytet så jobbar den skallen av sig för att spränga ut grävlingen eller räven hur lång tid det än tar. Nu är ju inte jag någon jägare så det kan ju bli lite för mycket av det goda.

Idag är vädret rätt blåsigt och molnigt så vi får se om lilla fröken orkar med att träna lite slalom ingång. Så fort jag har försökt har hon visat stort ointresse. Försöker hoppa in buskarna och göra något annat. Har problem med att ha henne på höger sida om mig och det är ett måste att lära henne. Förlora en massa tid på tävlingar då banan är byggt för att skicka hunden från min högra sida för det mesta.

Till Anki! Ha det gott njut av din utlandssemester det är du värd efter allt arbete och så syns vi på Timrå tävlingen










1 kommentar:

  1. Vilket härligt russell-liv ni har där i stugan!Å nog måste man ta reda på tiden , kan jag tänka Emma tänker...snart kommer de kallare tider då man hinner vila och mysa istället...Ha en fin fortsättning på sommaren ! / Carina med Tea&Bella

    SvaraRadera